S:t Eriks Sommar Ale ute nu

Av | Publicerad 2011-05-18 | Lämna kommentar


Den 16 maj släpptes mikrobryggeriet S:t Eriks första ekologiska öl designat av Jessica Heidrich. Är du ute efter ett välhumlat öl som passar bra till sommaren kan S:t Eriks Sommar Ale vara något för dig.

Sommar Ale (nr 11472, 18,90 kr) är det mikrobryggda S:t Eriks första ekologiska öl designat av Jessica Heidrich. Det är bryggt på Slottskällan i Uppsala av 100 procent ekoklassificerade råvaror, däribland First Gold humle, en dvärghumle med engelsk East Kent Golding karaktär som ger en apelsinaktig doft och arom.

Sommar Ale har en lite lättare karaktär i jämförelse med Heidrichs tidigare öl, men hennes förkärlek till humle går ändå inte att ta miste på. Det rekommenderas som måltidsdryck en somrig lunch eller picknick med exempelvis inkokt lax, grillade kycklingklubbor, wraps eller spenatpaj med fetaost.

Fram till den 28 augusti finns det på Systemet, såvida nu inte de 60 000 flaskorna går åt innan dess.

Etiketter: , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.