1,3 miljarder glas Jameson dracks förra året

Av | Publicerad 2012-11-30 | Lämna kommentar

Irish Distillers meddelar att företaget uppnått den smått fantastiska gränsen: Fyra miljoner sålda lådor Jameson whiskey under förra året. Av dessa har över en miljon lådor sålts enbart i USA. Under de senaste 23 åren har whiskeyn haft en stadig tillväxt för att nu slå detta delrekord.

Denna all time high-försäljning är säkert något som också gläder den irländska regeringen. Landet är ju i ekonomisk kris och behöver all den ecport det kan få.

Jameson som har destillerats i Middleton, nästan mitt på den gröna ön och någon timmes körning väster om Dublin, fick nyligen en investering på 100 miljoner euro av ägaren Irish Distillers för att utöka kapaciteten för framtida bruk.

– Vi är överlyckliga och stolta över att nått milstolpen fyra miljoner sålda lådor.1988 sålde Jameson bara 466 000 lådor, när Irish Destillers anslöt sig till Pernod Ricard, och Irland var främsta marknaden. Sedan dess har tillväxten varit enorm, nu med en export till över 50 länder globalt, säger Anna malmhake, vd för Irish Distillers och fortsätter:

– Att ha nått milstolpen fyra miljoner lådor betyder att över 1,3 miljarder glas Jameson dracks världen över förra året, ett bevis på den stora framgången som märket haft, och det visar även på den stora potentialen som finns för företagets irländska portfölj.

Läs mer hos Jameson.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.