Glent Grant öppnar buteljeringshall

Av | Publicerad 2013-05-15 | Lämna kommentar

GlenGrant_storGlen Grant blir därmed ett av mycket få destillerier, och det enda av de omkring 50 i Speyside, som buteljerar sin whisky vid destilleriet. Hela produktionskedjan från malning av malten till flaska sker nu på samma plats där Glen Grant tillverkats sedan 1840.
Nyligen invigdes anläggningen av den whiskyintresserade Prins Charles. Under sitt besök fick han en rundtur av Destillerichef Dennis Malcolm. Han fick också en limiterad flaska av den ännu ej lanserade Glen Grant Five Decades som är en hyllning till Dennis Malcolms mer än fem decennier långa gärning i den skotska whiskyindustrin.

Glen Grant är Sveriges mest sålda singelmaltwhisky, destilleriet har varit i obruten drift sedan 1840 med undantag av andra världskriget. Camparigruppen, som köpte Glen Grant 2006 är i dag världens sjätte största dryckeskoncern. Förutom Glen Grant är gruppens mest kända produkter Cinzano och bittern Campari. Gruppo Campari marknadsför sina produkter i över 190 länder.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.