Mer single malt: GlenDronach Batch 3

Av | Publicerad 2014-02-10 | Lämna kommentar


GlenDronachCaskStrengthbatch3infrontSedan BenRiach Distillery tog över GlenDronach 2008 har man riktat in sig på att lansera som single malt, och inte låta den som tidigare gå till blenden Teacher’s. GlenDronach Cask Strength Batch 3 (nr 84696, 699 kr) har lagrats på sherryfat som tidigare innehållit både Pedro Ximenez- och Oloroso-sherry. Den buteljerades vid 54,9 %, utan kylfiltrering, utan färgämnen och utan nedvattning. Smaken bjuder på klassiska sherrytoner med sultanrussin, honung, fikon, läder och mörk choklad. Men också söta inslag av gräddkola och ingefära. GlenDronach betyder ”dalen med björnbärsbuskarna” och destilleriet har behållit mycket av sin gamla utrustning. Whiskyn har mycket lång jästid och pannorna värms ovanligt sakta, vilket var för sig bidrar till ett fruktigt destillat.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.