Banner

Stockholms bästa flyt har flyttat

Av | Publicerad 2014-05-28 | Lämna kommentar

Flytflytt

Den här bilden har vi lånat från Flyts Facebooksida och där hittar ni alla de senaste uppdateringarna

Ända sedan sent 1980 har hon legat vid Kornhamnstorg, den ombyggda ”Djurgårds 5:an”. 1999 döptes hon till ”Flyt” och alltsedan dess har hon varit en minst sagt populär restaurang för såväl stockholmare som turister, och bättre plats att avnjuta deras lilla men naggande goda meny var svår att tänka sig. Allt om Whisky uppmärksammade stället 2005, men nu ligger hon inte längre kvar eftersom ombyggnaden av Slussen ska ta sin början.

Så här skriver ”FLYT med Besättning” på Facebook: ”Efter en extremt trasslig höst/vinter med överklagade bygglov, tillståndsansökningar, yttranden, varvsbesök etc. så börjar det äntligen ljusna! FLYT har fått beviljat bygglov på Norr Mälarstrand och vår förhoppning är att kunna slå upp grindarna till försommaren.”

Den 21 maj gick ”Flytflytten” till Kungsholmen och där har hon ankrat mitt för Kungsholmstorg. Och hemsidan (www.flyt.se) meddelar: ”Vi jobbar så snabbt vi kan med förtöjningar, anslutningar och allmänt ’piff’ ”.

Utsikten från den nya platsen går ju inte heller av för hackor och kommer att bli precis lika perfekt för stundande sommardagar. Förhoppningsvis kommer deras alldeles utsökta ”Stockholmsklassiker” åter att finnas på menyn: Strömmingsflundra fylld med fransk senap och dill som serveras med smör- och dillslungad potatis.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

Annons

Banner
 
Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.