Banner

Laffes vänners val

Av | Publicerad 2015-02-19 | Lämna kommentar

kdhdmd1fonoprdrqcskwFrån och med den 2 mars ingår Laphroaig Select i Systembolagets ordinarie sortiment. Numret blir 42601 och priset 389 kronor.

Whiskyn är ett resultat av en omröstning av den globala medlemsklubben ”Friends of Laphroaig”. De presenterades med sex olika smakkombinationer som de fick välja mellan och de röstade dessutom fram det slutgiltiga namnet.

Inspirationen till Laphroigh Select kommer från Ian Hunter, en av de första skotska whiskymakarna som åkte till ”bourbon county” i USA. Där valde han nya typer av fat som kunde ge honom bättre och jämnare kvalitet och tillföra nya smaker. Han kombinerade de nya faten med de traditionella europeiska fat som Laphroaig använt sig av tidigare. Under sent 1940-tal till tidigt 1950-tal började en ny Laphroaig att ta form.

För Laphroaig Select inspirerades destilleriet av Ians tidiga arbete med kombinationen av Oloroso sherryfat,amerikanska vita ekfat, PX sherryfat (hogshead), Quarter Casks och slutligen ”first fill” bourbonfat.

 

 

 

Etiketter:

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.