Banner

Wannborga Whisky är en Ölandssuccé!

Av | Publicerad 2015-10-21 | 1 kommentar

WannborgaWannborga Whisky (nr 30663, 50 cl, 699 kr) lanserades på Systembolagets tillfälliga lokala sortiment den första oktober och sålde under den första veckan över 300 hundra flaskor. Totalt tappades 600 flaskor av denna 4-åriga single malt, som slutlagrats några månader på portvinsfat från den egna produktionen av just portvin (även om Wannborga inte får kalla det för portvin).

– Vi är mycket glada att vår whisky fått ett så varmt mottagande, säger Gunnar Dahlberg på Wannborga Bränneri och Vingård på Öland, och som hantverksmässigt har producerat vin och destillerade produkter sedan 2004.

– Vi har gjort ett antal olika sorters whiskies de senaste tio åren och detta är vår första rökiga. Vi planerar att tappa upp nya fat under våren, då även vår ekologiska whisky är mogen, tillägger Gunnar.

Etiketter:

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Hrothgar

  Roligt att se att det finns folk som försöker, hoppas det går bra.

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.