Banner

Importören Brills medaljer för öl

Av | Publicerad 2016-10-12 | Lämna kommentar

aow_brill
Vid årets upplaga jubileumsupplaga av Stockholm Beer & Whisky Festival tilldelades importören Brill & Co guldmedaljer i tävlingen mässans bästa produkter.

normal_urweisse_med_glasBrill & Co plockade hem två guldmedaljer – en för mässans bästa lager och en för mässans bästa veteöl, båda vinnarna kom från bryggeriet Ayinger som är ett familjeägt bryggeri som grundades 1878 av nuvarande ägarfamiljens förfäder.

Enligt bayersk tradition brygger man ett antal olika lageröl (Pilsner, Helles, Kellerbier, Doppelbock) samt ett par varianter av veteöl (Hefeweizen och Dunkelweizen). Vattnet hämtas från en egen brunn och både malten och humlen är närodlad. Det är inte första gången Ayinger vinner guld för sin öl på Stockholm Beer & Whisky Festival och på Ratebeer.com rankas Ayinger Celebrator som världens bästa dubbelbock och UrWeisse som världens näst bästa Dunkelweizen och det var just de två som fick guld.
ayinger_celebrator_1
Ayinger Celebrator (nr 1589, 33 cl, 22,90 kr) finns sedan hösten 2015 i Systembolagets fasta sortiment. UrWeisse och andra öl från Ayinger går att beställa som hela kollin (20-24 flaskor) genom privatimport.

Brill & Co distribuerar även öl från det svenska bryggeriet Poppels som själva var på plats och tog emot silvermedalj i kategorin Ale för sin DIPA samt utmärkelsen Bästa Svenska öl, också för deras DIPA.

Etiketter: , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.