Apothic Inferno – vin på whiskyfat

Av | Publicerad 2017-11-30 | Lämna kommentar

Apothic Inferno. Foto: Jon Rogers, honestwinereviews.com


Amerikanska vintillverkaren Apothic är en pionjär inom innovativa viner. Nu lanseras 2015 Apothic Inferno, ett rött vin som slutlagrats på amerikanska whiskyfat under 60 dagar i Kalifornien.

Storsäljaren Apothic Red får en helt ny följeslagare i form av 2015 Apothic Inferno. Det exklusiva vinet är ett resultat av mångårig erfarenhet av vinmakeri och inspiration från whiskyns toner. Apothic Inferno har en färgstark karaktär och bjuder på en smakresa för både vin- och whiskyentusiaster. Vinet släpps i en begränsad upplaga och Sverige får ta del av 4000 flaskor. Vid beställning av tre flaskor levereras vinet i en trälåda.

– Resultatet är ett vin med rik smak, den kanske inte har whisky i sig, men det är definitivt ett vin med whiskysjäl. Vi är glada att kunna lanserar vinet i Sverige som är en nyfiken marknad med stor aptit för nya smaker, säger Åsa Rosvall, produktchef på Spring Wine & Spirits.

Den största delen av druvorna är Zinfandel som kommer från de centrala delarna av Kalifornien, framförallt runt staden Lodi – återstående druvor, mest Merlot, är från Washington State. Druvsorterna har jäst var för sig innan de blandats för att sedan lagras, först på ståltank med ekstavar av både amerikansk och fransk ek och därefter på amerikanska whiskyfat av vit ek i Kalifornien i 60 dagar.

2015 Apothic Inferno
Ursprung: USA
Druvor: 44% Zinfandel, 24% Merlot (Washington State), 12% Syrah, 7% Petite Sirah, 2% Cabernet Sauvignon, och 11% blandade röda druvor
Alkoholhalt: 16%
Art.nr: 70387
Pris: 149kr
Lansering: 1 december 2017

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.