Glendronach med fatstyrka


Cask Strength innebär att whiskyn buteljeras vid den alkoholhalt som naturen själv har valt. Från början har fatet fyllts med cirka 63-procentig whisky som sedan har avdunstat under mognaden ner till den styrka whiskyn har när den buteljerats. Cask Strength-whisky kan med andra ord ha vilken styrka som helst från 50 procent och uppåt. Den får dock aldrig någon tillsats av vatten vid buteljeringen och har därför påfallande ofta hög alkoholhalt. Med den höga alkoholhalten följer också en koncentration av smaker. Cask strength är därför den smakrikaste och kraftfullaste whiskytyp man kan prova.

GlenDronach Cask Strength Batch 8 har lagrats på fat som tidigare innehållit sherrytyperna Pedro Ximenes och Oloroso, vilket ger whiskyn en mörk och intensivt mörk mahognyfärg. Doften är fyllig och komplex, där finns fat, apelsin, nötter och dadlar. Smaken är sherrymjuk med toner av vanilj, dadlar, ingefära, sultanarussin och en tydlig maltighet. Eftersmaken är lång och fruktig med alla de kännetecken som tillhör en klassisk sherrylagrad Glendronach.

GlenDronach Cask Strength Batch 8

Nr: 40664
Pris: 739 kr
Volym: 70 cl

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!