Banner

Årets julölsfavoriter 2017

I år kommer tomten tidigt med öl. Julölen har blivit en stor händelse för bryggerier och Systembolaget som i år tar in cirka 130 olika varianter. Alla stora bryggerier har gjort julbrygd i många år och alla mikrobryggerier vill inte vara sämre. Ett 50-tal öl distribueras till butiker över hela landet och ett 60-tal har […]

Test: Bästa julölen 2016

Då var det dags igen, årets kanske största ölhändelse: julölen. I år kommer det att vara ett femtiotal jul- och vinteröl som säljs över hela landet. Dessutom kommer i lokalt och småskaligt sortiment nästan lika många produkter. Så det finns verkligen något för alla denna jul.

Julkryddiga toner från Carlsberg

I år är det kryddig must och klassiska julölssmaker som står på Carlsberg Sveriges julmeny. Bredvid svenska klassiker som Falcon Julöl, Pripps Julöl och Eriksberg Julöl ses bland annat danska favoriten Jacobsen Golden Naked Christmas Ale och tyskinspirerade Nya Carnegiebryggeriets Ljusslingan.

Trött på julskinkan? Det fixar sig med öl och whisky.

Allt om whisky visar vägen om hur du förädlar julskinkan med malt – både när du suktar som mest och när du tröttnat på den.

Inget julbord utan julöl!

Julen närmar sig med stormsteg och snart kommer vårt årliga julölstest! Är du en sån som provar nya sorter varje år eller har du hittat en klassiker?

J-dagen

Måndagen den 3 november släpps årets julöl här hemma. I år handlar det om inte mindre än 56 stycken. Ett av dem, Falcons Julöl, får dock en alldeles speciell lansering på fredagen i samma vecka. Då arrangerar Carlsberg Sverige för första gången firandet av J-dagen i både Falkenberg och Stockholm.

Mästarbryggare Heidrich tolkar julen 2012

När S:t Eriks mästerbryggare Jessica Heidrich tolkar julportern sker det med både tradition och modern elegans. Och det som kanske överraskar är att ölet denna jul är en porter.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.