Banner

Whiskey är stavningen som används av destillat från Irland eller USA. Ta en titt bland våra inlägg om whisky och bourbon också.

Senaste inläggen i kategorin Whiskey

Teelings hyllning till Brabazon

Teeling Brabazon Bottling — Series 1 Limited Edition finns på Systembolaget nu. Den första omgången utgörs totalt av 12 500 flaskor med whiskey som lagrats i sherryfat av olika årgångar och storlekar. Teeling Brabazon är en ovanlig sherryfatslagrad singelmalt på 49,5% där man använt fem olika speciellt utvalda fat med varierad lagringslängd samt två typer […]

Lästips: amerikanska whiskeyetiketter

Många böcker, bloggar och artiklar har det skrivits vid det här laget om whisky ur alla möjliga (och ibland omöjliga) aspekter. Men ganska så få har uppmärksammat förpackningar och etiketter. Men det har sprit- och vinskribenten Noah Rothbaum gjort med sin bok The art of American Whiskey.

Lästips: Bra bok om kvinnor i whiskeyvärlden

En mycket läsvärd bok om kvinnorna i den annars så mansdominerade branschen.

Rye Whiskey – råg i ryggen allt mer populärt

Vid årets upplaga av World Whiskies Awards utsågs Scale Straight Rye Bottled in Bond från producenten Laws Whiskey House i Denver (Colorado, USA) till årets ”World’s Best Rye”. Numera finns det många ryewhiskies även här på Systembolaget, men för inte så länge sedan sedan var ryewhiskey sällsynt.

Dagens Dram: Scapa Skiren

I Dagens Dram smakar Jonas Gyllenpanzar Stjerna och chefredaktör Emma Andersson på en blommig sommarwhisky från Orkney. Något för midsommar kanske?

Michter’s Rye & Bourbon nu till sänkta priser

Tidigare har de funnits i Systembolagets beställningssortiment, men den 9 juni kommer 1200 flaskor av dem vardera – dessutom har priset faktiskt gått ner.

The Orphan Barrel Whiskey Project: Föräldralös whiskey

Jättekoncernen Diageo startade The Orphan Barrel Whiskey Project 2013 och grundade samtidigt The Orphan Barrel Whiskey Distilling Company för att lansera extra långlagrade whiskies från deras lager vid legendariska Stitzel-Weller Distillery i Shively i Kentucky. Den senaste är en 23-årig Kentucky Straight Bourbon Whiskey med namnet ”Rhetoric”.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.