Whiskey är stavningen som används av destillat från Irland eller USA. Ta en titt bland våra inlägg om whisky och bourbon också.

Senaste inläggen i kategorin Whiskey

Dagens Dram: Scapa Skiren

I Dagens Dram smakar Jonas Gyllenpanzar Stjerna och chefredaktör Emma Andersson på en blommig sommarwhisky från Orkney. Något för midsommar kanske?

Michter’s Rye & Bourbon nu till sänkta priser

Tidigare har de funnits i Systembolagets beställningssortiment, men den 9 juni kommer 1200 flaskor av dem vardera – dessutom har priset faktiskt gått ner.

The Orphan Barrel Whiskey Project: Föräldralös whiskey

Jättekoncernen Diageo startade The Orphan Barrel Whiskey Project 2013 och grundade samtidigt The Orphan Barrel Whiskey Distilling Company för att lansera extra långlagrade whiskies från deras lager vid legendariska Stitzel-Weller Distillery i Shively i Kentucky. Den senaste är en 23-årig Kentucky Straight Bourbon Whiskey med namnet ”Rhetoric”.

Dagens Dram: Jameson Black Barrel och Redbeast 12 yo

Dagens dram vill slå ett slag för Irland och irländska whiskies! Här smakar Emma och Jonas på Jameson Black Barrel och Redbreast 12 yo och konstaterar: Irländsk whiskey ska inte bara drickas i Irish coffee.

14-årig Teeling i 46 exemplar

The Revival Volume III lanseras i endast 46 exemplar i Sverige. Whiskeyn som är lagrad på bourbon-fat och Pineau Des Charentes-fat är en single malt för att fira att det nu är 18 månader sedan Teeling Whiskey Distillery blev det första nya destilleriet i Dublin på 125 år. 

Teelings 33-åring – äldst och dyrast

Teeling Whiskey släpper världens mest exklusiva irländska whiskey – en 33 år gammal single malt i sin Vintage Reserve Collection.

Roe & Co, Diageos nye irländare

Irländsk whiskey är den snabbast växande spritkategorin i världen med en global tillväxt på över 300 procent Irish Whiskey Association December 2016) och nu lanserar Diageo Roe & Co, en ny premium blended irländsk whiskey. Samtidigt meddelas att företaget kommer att investera 25 miljoner euro i whiskeydestilleriet på St. James Gate.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.