Premiär för Ardbeg Alligator

I onsdags släpptes 3 000 flaskor av Ardbeg Alligator på Systembolaget. Lagrad på riktigt hårt kolade fat blir den något extra i rökighet, får man anta. Ardbeg själva beskriver den så här:

”Lurking within is an Ardbeg of hidden depths. Extremely fierce charring of the cask has imparted additional smoky, barbeque flavors, giving Ardbeg Alligator a unique, spicy bite that’ll catch you unawares. Charge your glass with a splash of water and roll it around and around in your jaws!”

Termen ”alligator” kommer från kolningsgraden på faten som är light, medium och den hårdaste kolningen: alligator. Den sistnämnda innebär att man bränner insidan av faten så hårt att ytan krackelerar och får en yta som påminner om krokodil- eller alligatorskinn.

Du kan i mån av tillgång beställa din egen Ardbeg Alligator på Systembolaget eller läsa mer om den hos Ardbeg själva.

Ardbeg Alligator

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.

2 kommentarer

Comments are closed.