Mer single malt: GlenDronach Batch 3


GlenDronachCaskStrengthbatch3infrontSedan BenRiach Distillery tog över GlenDronach 2008 har man riktat in sig på att lansera som single malt, och inte låta den som tidigare gå till blenden Teacher’s. GlenDronach Cask Strength Batch 3 (nr 84696, 699 kr) har lagrats på sherryfat som tidigare innehållit både Pedro Ximenez- och Oloroso-sherry. Den buteljerades vid 54,9 %, utan kylfiltrering, utan färgämnen och utan nedvattning. Smaken bjuder på klassiska sherrytoner med sultanrussin, honung, fikon, läder och mörk choklad. Men också söta inslag av gräddkola och ingefära. GlenDronach betyder ”dalen med björnbärsbuskarna” och destilleriet har behållit mycket av sin gamla utrustning. Whiskyn har mycket lång jästid och pannorna värms ovanligt sakta, vilket var för sig bidrar till ett fruktigt destillat.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör