Tequila direkt från Jose Cuervos familjelager


På fredag den 17 februari kommer Jose Cuervo Reserva de la Familia till de så kallade vinkällarbutikerna i Stockholm, Malmö och Göteborg. Varje år buteljerar Jose Cuervo en mindre upplaga lagrad tequila från familjens privata gömma och i år har svenska tequilafans chans att hinna tillförskansa sig en flaska.

– Intresset för tequila har växt de senaste åren och Jose Cuervo har stått för den största ökningen, nämligen deras Jose Cuervo Especial Reposado. Den har ökat med nära 30 procent. Det gör det extra roligt att få introducera ytterligare en produkt från Jose Cuervo-familjen, säger Ellinor Johansson, Brand Manager Spirits på Berntson Brands.

Jose Cuervo Reserva de la Familia lanserades första gången 1995 då företaget firade 200-årsjubileum. I hela 10 generationer har familjen Cuervo producerat tequila av yppersta klass.

– Under alla dessa år har familjen gömt undan fat för privat bruk men när man firade 200 år så tog man beslutet att dela med sig av familjelagret, fortsätter Ellinor.

Denna tequila tillhör segmentet extra-añejo vilket innebär att den måste lagras minst 3 år på ekfat, i 2015 års upplaga så finns tequila som är 30 år gammal enligt familjen. Även råvaran blå agave är viktig när man gör extra-añejo, den har fått mogna i solen 10 år och sedan använder man endast agavehjärtat som är packat med smak och arom. Jose Cuervo Reserva de la Familia 2015 har lagrats på både ex-bourbonfat och ex-cognacfat.

Jose Cuervo Reserva de la Familia 2015
Nummer: 10120
Pris: 1001 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!