Peat’s bästa vattenhål i Sverige

Det finns fantastiska vattenhål världen över och i vårt avlånga land finns ett stort utbud av mysiga, fina, fantastiska whiskybarer. Varje år publiceras otaliga listor över de bästa barerna i världen och gillar du en Dry Martini, en 6:a Lagavulin eller ett alkoholfritt glas bubbel så hittar du barer i toppklass i dessa listor. Men oavsett om du går till en bar för en liten verklighetsflykt, testa lite nytt eller uppleva nya möten så är miljön, känslan och servicen jätteviktig. Gästerna bidrar också till att det blir en bra bar eftersom de står för mycket i den. Jag har under åren besökt många av dessa »vattenhål«, dock långt ifrån alla men här några personliga favoriter.

1.Ardbeg Embassy, Stockholm


Mitt andra vardagsrum beläget i Gamla Stan. Har utsetts till Sveriges bästa whiskykrog ett flertal tillfällen och har ett enormt utbud av whisky och öl. Här hittar du en supermysig miljö och en personal som gör allt för att du skall trivas och må som allra bäst. På menyn hittar du fantastisk mat, allt ifrån Burgare, Biff Rydberg till Hälleflundra. Dryckersprovningar hålls regelbundet och är välbesökta, det gäller att vara snabb om man skall hinna få en plats. Helt enkelt ett måste om du besöker Storstan.

2. The Fox & Anchor, Karlskrona

En pärla belägen på gågatan i Karlskrona. Här hittar du ett fantastiskt utbud av whisky och öl. På den breda menyn finner du vällagad och genomtänkt mat. En pub i engelsk stil med hög mysfaktor och kunnig personal som hjälper dig in i minsta detalj. När du satt dig till rätta vill du aldrig lämna detta ställe.

3. The Bishops Arms Gustav, Malmö

Det finns många The Bishops Arms i Sverige och så finns det The Bishops Arms Gustav. Den absolut trevligaste och mysigaste Bishops som finns. Här hittar du ett enormt utbud av whisky och öl. Provningar av dessa drycker, på alla nivåer och alla gruppstorlekar är deras specialitet. Menyn är traditionella pubrätter och lokala anrättningar som är magiskt bra. Ett måste om du besöker Malmö.

4. Akkurat Bar & Restaurang, Stockholm


En pärla på Söder som länge legat i framkant när det gäller utbud av whisky och öl ända sen starten 1995. Här hittar du ett fantastiskt utbud av både mat och dryck. Vällagad mat och superkunnig personal med en stor passion för sitt yrke. Här trivs man lätt och känner sig väl omhändertagen. Krävs ett och annat besök för att botanisera genom det enorma utbudet.

5. Dalwhinnie Restaurang & Pub, Östersund

Mitt i Centrum mitt i Sverige hittar du detta mysiga ställe som har ett fantastiskt kök. Här hittar du en
välkomponerad meny och ett stort och gediget dryckes-utbud med mängder av whisky. Kunnig personal är ett signum och du känner dig alltid väl omhändertagen av personalen. Missa inte denna pärla om du besöker Östersund.

I dessa tider önskar jag att alla som känner sig friska och krya tar en tur till favoritstället. Vi vill ju alla att våra vattenhål skall överleva och finnas kvar.

Håkan "Peat" Dahlberg driver egna whiskysajten I love whisky och även Facebookgruppen "Vi som älskar whisky.". Han skriver regelbundet i Allt om Whisky.

Verifierad av MonsterInsights