Exklusiv Glenlivet Single Cask Edition

I Glenlivets Single Cask Edition-serie väljs ett enskilt fat ut som buteljeras vid fatstyrka och utan kylfiltrering utan att blandas med andra fat. Varje buteljering blir därmed unik för de kan aldrig återskapas exakt likadant. Den här lanseringen via Pernot Riacrd Sweden är exklusiv för Skandinavien.

ctbrafo5s4mivbs2ou7h

Byn Coupar Angus var en viktig handelsplats längs den långa, ursprungliga smuggelrutten mellan Glenlivetdalen och Perth. När smugglingen var som mest utbredd stationerades en stor enhet ur kavalleriet här för att kontrollera flödet ner från högländerna och smugglarna fick öka sin ansträngning för att undvika dessa kontroller.

Så här säger Whisky Brand Ambassador Olof Noreus på Pernod Ricard Sweden:
”Single Cask Edition-serien fortsätter leverera grym whisky och detta är en spännande ny buteljering. Jag upplever ett fint samspel mellan tydlig frukt och kraftfulla, kryddiga fattoner, dock utan att bli en utpräglad ’sherrybomb’. The Glenlivet Coupar Angus präglas enligt mig inte av de tonerna av torkad frukt och russin som man gzxkx0etkcftmutoobktkanske skulle vänta sig av en sherrylagring. Härligt kraftfull buteljering som jag ser fram mot att bekanta mig mer med”.

The Glenlivet Coupar Angus 15 YO lanseras i Systembolagets exklusiva sortiment 6 maj 2016.

The Glenlivet Coupar Angus 15 YO
Art.nr: 40485?
Pris: 1 900 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!