Om Allt om Whisky

Allt om Whisky tidningar

Allt om whisky är tidningen för dig som är intresserad av whisky och öl. Är du passionerad provare med ett bibliotek av några av de finaste centilitrarna eller gillar du att ta en blended ibland, eller kanske hellre bourbon? Hos oss finner du helt enkelt allt om whisky – reportage, nyheter, profiler, tester, frågor och svar, tips, med mera. Vi lovar att vi har något åt alla som tycker om whisky och öl.

Tidningen startades 2003 av Åke Jacobson och Tasty News Publishing Co. Chefredaktör för Allt om whisky är Emma Andersson. Du får gärna citera våra texter, så länge du anger källan. Förlaget startade även tidningarna Allt om vin och Världens Viner.

Vill du prenumerera, klicka här för vårt senaste erbjudande.

Trevlig läsning!

/Emma Andersson, chefredaktör

Redaktionen

Ansvarig utgivare

ake-jacobssonÅke Jacobsson har varit i tidningsbranschen sedan 1960-talet. Redan 1993 började han ge ut Allt om Vin och inledde utgivningen av Allt om Whisky 2003. Han sålde Allt om Vin och grundade 2006 Världens Viner, vinmagasinet som 2010 blev utsedd till världens bästa vintidning.
Kontakt: 0707 688 686

Chefredaktör

emma-anderssonEmma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.
Emma har besökt de flesta destillerierna i Skottland men även flera i Irland och Sverige. Hon nöjer sig inte med drycken whisky utan har ett gediget kunnande om Grappa, gin och de flesta destillerade drycker som finns.
Kontakt: info@tastynews.se, 0704 868 250


Henric Madsen grundade whiskymagasinet Malter Magasin 2017 men har nu anslutit till Allt om Whiskys team. Han bor i Dalarna och hans favoritwhisky är olorosolagrad Glen Ord.
Kontakt: henric@alltomwhisky.se, 073 652 13 87

Redaktionssekreterare

Björn Une är skribent, copy och textansvarig som efter mer är 20 år i resebranschen fick besök av Fru Fortuna. Hon lät hälsa att hans talanger gjorde bättre nytta på annat håll, och han är nu en nyfiken och intresserad medarbetare på Allt om Whisky. All hantverksmässig framställning av både mat och dryck intresserar storligen, och får honom att osäkra pennan.
Kontakt: info@tastynews.se

Övriga medarbetare

elisabeth-paulsonElisabeth Paulson har en gedigen erfarenhet från branschen, både krogsvängen samt importörsledet och är dessutom en erkänt duktig vinprovare. Har jobbat med bland annat Freixenet och fler andra vinimportfirmor i Sverige.
Kontakt: info@tastynews.se, 0705 849 493