Torrhumlad tropisk torped från Sierra Nevada

Enligt vännerna på cohops.se så märkte bryggeriet Sierra Nevada att humlen längst inuti humlesäckarna ofta inte ens blev blöt. Lösningen blev en separat tank fylld med humlekottar som man sedan varsamt pumpar ölet genom, lite som en hop back fast för öl istället för vört. Anordningen döptes till “Torpedo” eftersom den har samma form som en torped, och sedan dess har många bryggerier konstruerat liknande anordningar.

Nu lanserar Wicked Wine Sierra Nevada Tropical Torpedo för första gången på flaska i Sverige. Det är en American IPA med en tropisk tvist, inslag av mango, papaya och passionsfrukt och man använt sig av humlesorterna Amarillo, Mosaic, Citra, El Dorado och Comet. Alkoholhalten har landat på 6,7 procent

Sierra Nevada Tropical Torpedo

Nr: 12352
Pris: 29,90:-

En humletorpedanläggning hos Sierra Nevada. (Foto: Sierra Nevada Brewing Co.)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!