Skotska bryggeriet Innis & Gunn har gjort sig ett namn med ofta infallsrika och ibland impulsiva fatlagringar av öl. Ofta har faten kommit från skotska whiskydestillerier, men bryggeriets nyfikenhet är i det närmaste omättlig och numera förekommer fat från alla världens hörn. Under hösten släpper de tre nyheter, alla med sin egen karaktär och profil.
Innis & Gunn Rum Cask IPA
Lagrad på fat som hållit gyllene rom har denna klassiska IPA blivit fyllig och mjuk, men ändå med massor av karaktär: ek, mogen banan, blommig citrusbeska och karamell. En IPA med mer djup än de flesta. Lanserades 5 september.

Innis & Gunn Rum Cask IPA
Innis & Gunn Highland Cask Ale
Efter att faten hållit Highland whisky i 18 år tömde man dom och fyllde upp med ale. Sedan fick de ligga ytterligare en tid och resultatet var en fyllig, värmande ale med fina toner av stenfrukt, vanilj och ek. Lanseras 12 september.

Innis & Gunn Highland Cask Ale
Innis & Gunn Vanishing Point 09
Vanishing Point kan ses som något av bryggeriets flaggskepp, och nu dyker det upp för nionde gången, denna gång lagrat på fat som hållit sällsynt Strathclyde Grain Whisky. Douglas Gunn Sharp, en av grundarna, säger så här om sin senaste skapelse: ‘En stout som är silkeslen, men slår som en tungviktare.’ Bättre kan det inte sägas. Lanseras 10 oktober.
