Rebel Yell bourbon – rebellens nya kläder


Rebel Yell är en amerikansk bourbon vi haft tillfälle att stifta bekantskap med de senaste åren. För närvarande finns den i fem varianter (däribland två whiskeylikörer) på Systembolaget.

Namnet Rebel Yell kom till runt 1950 och tanken från början var att destillera små omgångar och endast distribuera dem i södra USA – förstås, för namnet är ju vad man kallade Sydstatsarméns stridsrop under det amerikanska inbördeskriget.

Nu har producenten Lux Row Distillers uppdaterat formgivningen på hela rebellfamiljen som vuxit sig större och blivit alltmer framgångsrik. Ambitionen har varit att förstärka det ”rebelliska” och samtidigt göra den lite mer modern men ändå bibehålla dess klassiska ursprung.

I samband med klädbytet lanseras också Rebel Yell Kentucky Straight Bourbon 100 proof med toner av honung och vanilj och ek. Den har fått ett rekommenderat pris på $ 19.99 (cirka 190 kronor).

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!