Grattis till årets Ölutvecklare: CanMan


Årets Ölutvecklare är ett pris instiftat av Carlsberg Sweden för åtta år sedan. Det sätter strålkastarljuset på den svenska ölscenen. Syftet är att uppmärksamma och främja personer, företag eller organisationer som, på ett inspirerande och engagerande sätt, aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen.

– Den svenska ölscenen bubblar verkligen av nybyggaranda och kreativitet. Och har gjort så under en tid, vilket innebar en extra utmaning för juryn när årets ölutvecklare skulle utses, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige och juryns ordförande.

Årets vinnare blev burktappningsföretaget CanMan – Sveriges första och enda mobila burktappningsföretag. CanMan mottog sitt pris under Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm den 25 januari. De vann i hård konkurrens med Great Swedish Beer Festival och Stockholm Brewing Co.

Juryns motivering löd:
”Årets vinnare har på kort tid, och med hjälpande hand, inte bara underlättat för många bryggerier utan även sett till att fler upptäcker vilket fantastiskt öl-land Sverige har blivit. Vinnaren är varken ett bryggeri eller en ölpersonlighet, utan en ambulerande produktionslina. CanMan är Sveriges första och enda mobila burktappningsföretag som hjälper lokala bryggerier över hela landet att tappa öl och läsk på burk, något som är både miljösmart och gynnar kvaliteten.”

Priset, förutom äran, är en statyett och ett besök på Nya Carnegiebryggeriet.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!