Veckans blended – For peat’s sake


For Peat´s sake lanserades förra hösten. Det är en rökig blended whisky från Skottland för dig som letar efter en prisvärd blended whisky med tydlig sötma och rökighet.

Skotska Angus Dundee Distillers har över 60 års erfarenhet av att skapa whisky och med For Peat´s Sake bröt man ny mark. Lorne Mackillop, legendarisk master blender på Angus Dundee hade nämligen den svenska whiskydrickaren i åtanke när han sydde ihop denna blended whisky.

Allt om Whiskys smaknoter:
Doft: Doften är rökig och tankarna går till den tända höstbrasan.
Smak: Den är medelfyllig blended whisky med tydlig rökighet i smaken, därefter kommer kola och kondenserad mjölk och samlar tankarna. Den rökiga whiskyn balanseras upp med frukt och en sötma som hänger i.
Eftersmak: Eftersmaken håller i sig längre än väntat och övertas av rök och mjölkchoklad. En tillgänglig whisky som ställer sig in på ett trevligt sätt.
Mycket rök för pengarna!

For Peat´s Sake

Nr: 4672
Volym: 70cl
Alkoholhalt: 40%
Pris: 230 kr

Den lanseras även i liten 35 cl flaska och kostar då 139kr.

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.