Nu släpps Dalmore Luminary series No 2

Dalmore Luminary series No 2 är en exklusiv utgåva i två delar: dels The Rare som bara släpps i två omsorgsfullt utformade exemplar och dels The Collectible, i en exklusiv låda som formgivits av Melodi Leung, från Zaha Hadid Architects. Både The Rare och The Collectible är naturligtvis resultaten av kunnandet och erfarenheten hos Dalmores Whisky Maker Gregg Glass och Master Distiller Richard Paterson OBE. The Collectible har sedan legat i sammanlagt 16 år, på bourbonfat, med en finish på fat som hållit Tawny Port från Graham’s, fat som hållit Apostolessherry, och en liten del bourbonfat som lagrat peated whisky. Allt detta har skapat både precisa och unika doftnoter, som manukahonung, granatäpple och guava, som matchas av minst lika unika smaknoter: lätt rostat Colombiakaffe, fermenterade svarta limefrukter och brioche. En whisky som håller allt den lovar. Upplagan är mycket begränsad, till Sverige kommer 54 flaskor 24 april.  

Dalmore Luminary series No 2 ’The Collectible’ 16yo

Artnr: 85666
Volym: 700 ml
Pris: 3 269 kr
Alkoholhalt 48,6%
Lanseras: 24 april 2024

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!