Banner desktop
Logga in Ditt konto
Banner med Emma
HemSpritCalvadosWorld Calvados Day – Just Drinks och Bella Porcile firar med Père...

World Calvados Day – Just Drinks och Bella Porcile firar med Père Magloire

Den tredje torsdagen i oktober firas World Calvados Day – den internationella dagen som hyllar det klassiska äppeldestillatet från Normandie. I år uppmärksammar Just Drinks dagen tillsammans med cocktailkreatören Bella Porcile, som tagit fram tre drinkar där Père Magloire står i centrum. Resultatet är en trio friska och eleganta cocktails med tydlig äppelkaraktär och fransk finess.

Bella Porcile doftar på en Père Magloire 12y Foto av: Kim Sjöberg

World Calvados Day instiftades för att sprida kunskap och kärlek till calvados – ett destillat gjort på jäst cider som utvecklar sin komplexitet genom lagring på ekfat. Bakom initiativet står IDAC (Interprofession des Appellations Cidricoles) i samarbete med Normandie-regionen, med ambitionen att stärka calvadosens position i världen och låta fler upptäcka dess hantverk och historia.


Sparkling Tea Highball

Sparkling Tea Highball hälls ner i ett glas bredvid en flaska Père Magloire Foto av: Kim Sjöberg

Steg-för-steg

  1. Lägg 5 påsar äppel & kanel-te i 10 dl kallt vatten och låt dra i kyl ett dygn.
  2. Efter ett dygn så silar du av ditt te i en valfri flaska.
  3. När det är dags att servera så blandar du 1 dl sockerlag och 1 dl äppelsyra i en twist & sparkle.
  4. Häll ner ditt appel & kanel-te till markerad maxvolym på twist & sparkle-flaskan.
  5. Addera en kolsyrepatron och låt stå i några minuter för att sätta sig.
  6. Garnera ditt highballglas med torkade- och ätbara blommor med hjälp av att måla glaset med honung som klister.
  7. Häll Calvados i ett glaset med en isstav eller den is du har hemma i din frys.
  8. Toppa upp med den bubbliga teblandningen.
  9. Servera din Sparkling Tea Highball!

Läs mer om Sparkling Tea Highball här hos Just Drinks!


Hot Elderberry Apple Toddy

Varm bärcocktail på Calvados toppad med grädde och riven kanel Foto av: Kim Sjöberg

Steg-för-steg

  1. Plocka fläderbär och frys in, då är det lättare att rispa av bären från kvistarna.
  2. Ta cirka 10st klasar bär att rispa av.
  3. Lägg dom i en kastrull med vatten, ungefär lika delar bär och vatten.
  4. Addera kryddor som kanelstång, stjärnanis, nejlika.
  5. Låt koka upp och småputtra sen cirka 30 minuter.
  6. Sila sen av allt och justera nu sötman med hjälp av honung eller socker.
  7. Häll Calvados i ett lågt värmetåligt glas.
  8. Värm upp cordialen och häll ner önskad mängd i glaset, mellan 10-15 cl eller efter smak.
  9. Skaka grädde lätt i lämplig behållare och skikta sen över den varma drinken.
  10. Riv lite kanel på toppen.
  11. Servera din Hot Elderberry Apple Toddy!

Läs mer om Hot Elderberry Apple Toddy här hos Just Drinks!


Apple & Maple Old Fashioned

Calvados Old Fashioned sötad med lönnsirap Foto av: Kim Sjöberg

Steg-för-steg

  1. Häll ner allt i ett rörglas likt en klassisk Old Fashioned och rör riktigt kall.
  2. Sila ner i ett lågt glas med en stor iskub.
  3. Garnera med en skiva baguette toppad med camembert, fikon & lite honung.
  4. Servera din Apple & Maple Old Fashioned!

Läs mer om Apple & Maple Old Fashioned här hos Just Drinks!

Henric Madsen
Henric Madsen
Henric Madsen grundade whiskymagasinet Malter Magasin 2017 men har nu anslutit till Allt om Whiskys team. Han bor i Dalarna och hans favoritwhisky är olorosolagrad Glen Ord.
Relaterade artIklar

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar
Skriv ditt namn här

Missa inte

Populärt