Ekologiska snapsar till påskbordet

Av | Publicerad 2011-04-14 | Lämna kommentar

Skånska Snälleröds Ångbränneri har lanserat fem ekologiska påsksnapsar som passar både till silltallriken och till fårfiolen.

nyhet_snapsarSnälleröds ångbränneri i norra Skåne har traditioner tillbaka till 1901 då bränneriet startades. Till påsken i år har bränneriet lanserat en serie om fem snapsar som säljs i en designförpackning om 5 X 5 centiliter. Ingredienserna till dessa snapsar är strikt ekologiska och inga konstgjorda aromer uppges ha använts.

De fem smakerna bär namn som för tanken tillbaka till en svunnen brännvinstid. Namnen är Mäskdrängens Akvavit, Jungfruns Brännvin, Bokhållarens Akvavit, Brännmästarens Akvavit och sist men inte minst Herr Berntsons Besk. Här är en liten provningsguide från Snälleröds:

Mäskdrängens Akvavit
En klar och ren akvavit. Mäskdrängens Akvavit har en tydlig kummin och fänkålsdoft samt inslag av citrus och lakrits. Som akvavit smakade förr i tiden.

Herr Berntsons Besk
Ett malörtsbrännvin med mjuk och elegant malörtsbeska och en trevlig avrundande sötma.

Bokhållarens Akvavit
Fyllig, modern och torr akvavit som den gamle bokhållaren föredrar. Läckert ljusgrön i färgen med anis, kummin och fänkål i botten samt friska apelsintoner.

Jungfruns Brännvin
Ett varmt och örtigt brännvin, med tydlig citruston. Ofta en favorit bland mindre bevandrade snapsdrickare. Jungfrun är kryddad med klassiska akvavitkryddor med tillägg av koriander och citron.

Brännmästarens Akvavit
En ljuvlig snaps som Brännmästaren själv älskar. Tradtionen i smaken är tydlig. Kryddorna består av anis och fänkål med en bas av kummin. Brännmästarens Akvavit är välbalanserad och lagrad och avnjutes med fördel till silltallriken.

Priset för en förpackning om fem snapsar om 5 cl är 119 kr och Systembolagets artikelnummer är 184. Läs mer om snapsarna hos Snälleröds Ångbränneri på www.snallerods.se.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.