FrEQuency – ny ölsort

Av | Publicerad 2011-09-29 | 1 kommentar

Nytt ölmärke på Mässan

Allt om Whiskys skribenter Anders Fridén och David Mortimer-Hawkins har suttit i sin källare den senaste tiden och pysslat med sin nya öletikett FrEQuency.
 
 
– Egentligen är det en idé som dök upp en sen kväll på Akkurat, som faktiskt blev av, berättar David. Vi funderade över hur vi beskrev smaker i musiktermer – att en whisky kunde smaka lågfrekvent eller högfrekvent och tänkte ”det här borde ju funka på öl också!”

Till skillnad från de flesta idéer grabbarna fått på Akkurat gick de vidare med den här, och planerna för FrEQuency Drinks blev alltmer konkreta. Oberoende buteljerare är något man ofta ser inom whiskyvärlden, men i ölvärlden är det närmaste egentligen de s.k. flygande bryggarna typ Mikkeller som gör gästspel på olika bryggerier.

– Vi började med två av våra favoritbryggerier; Sigtuna och Nils Oscar, berättar Anders. Som tur var förstod båda två vad vi ville göra och vi kom igång med att prova öltyper och diskutera oss fram till hur vi ville att det skulle smaka och kännas.
– Dessutom har både Mattias och Patrick väldigt bra musiksmak, så det blev extra kul, fyller David i med ett skratt.

Ett första test av en Dubbel IPA skedde på In Flames release-party, och den 9% starka ölen höjde många ögonbryn och fick lovord från såväl besökare som bloggen Beer Sweden. På årets upplaga av Getaway Rock i Gävle fick besökarna prova en första batch av en speciellt framtagen IPA som också hyllades av både besökare och artister som fick prova.

På årets upplaga av öl och whiskymässan i Nacka blir det så officiell premiär för tre öltyper de tagit fram. Det är dels IPA:n som Getaway besökarna provkörde, dels en Lakritsstout som Mattias bryggt på Sigtuna baserat på en dansk delikatesslakrits från en vän till Anders och en välhumlad lager som Patrick kokat ihop på Nils Oscar åt FrEQuency.

Som Anders och David säger själva ”vi har bara ett kriterium; det ska vara jävligt gott”. Givetvis är också FrEQuency’s öl exklusivt framtagna för dem.

Mer information här

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.