Highland Park-whisky endast för svenska marknaden

Av | Publicerad 2013-02-04 | Lämna kommentar

I mars lanseras Highland Park Cask Strength exklusivt på den svenska marknaden. Det är enligt svenska samarbetspartnern Edrington ett resultat av svenska konsumenters efterfrågan på limited editions och annan whisky med en karaktäristisk och personlig smak.

– Highland Park Cask Strength har en komplex smak med inslag av vanilj och eukalyptus, vilket resulterar i en fin balans mellan rökighet och sötma. Cask Strength innebär att produkten tappas direkt från ekfatet och inte är utspädd med vatten, därav sin höga alkoholhalt på 56 procent, säger Martin Markvardsen, Senior Brand Ambassador på Edrington Group.

Ser man till försäljningen av skotsk whisky har den gått ned med en procent 2012. Ett varumärke som emellertid går mot strömmen är Highland Park. Under 2012 ökade varumärket sin försäljning med 11 procent.

– Den stora trenden är att intresset och efterfrågan på finare whisky ökar. Vi är beredda att spendera mer pengar på kvalitet och mindre på volym. Sverige är en prioriterad marknad för Highland Park och det känns kul att vi i och med lanseringen av Highland Park Cask Strength kan möta efterfrågan på whisky med en unik och personlig karaktär, som tagits fram exklusivt för oss i Sverige, avslutar Marcus Brand, Brand Manager på Highland Park i Sverige.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.