Banner

Renhetens medaljer

Av | Publicerad 2014-10-28 | Lämna kommentar

KuuttanenI tio års tid har Purity Vodka gjorts i destilleriet på Ellinge slott i Skåne. Att det var Thomas Kuuttanen på Symposion som skapade den torde väl de flesta känna till. Men att den under dessa år vunnit drygt 90 guld- och Mastersmedaljer vid de största internationella sprittävlingarna kanske inte är allom känt. Och nu har den fått 13 till – i Cannes, där 700 deltagande spritmärken tävlade. Thomas själv säger så här:

– Det är med stor stolthet som jag reser hem från Cannes med tolv guld och trofén som årets bästa spritmärke bland alla deltagande varumärken. Men det är med ännu större glädje jag konstaterar att den internationella vodkamarknaden genomgår en grundläggande förändring. PurityNär jag skapade Purity Vodka var det inte min ambition att göra en vodka som skulle vinna medaljer, utan en vodka med karaktär och fyllighet som jag själv ville dricka. Då sågs Purity Vodka med sin unika karaktär som en katt bland hermelinerna. Idag när vi i rask takt närmar oss hundra vinster ses vi istället som en ledstjärna inom vodkavärlden.

Etiketter: , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.