Begränsad upplaga av Hennessy Cognac & JonOne


Hennessy har låtit konstnären JonOne designa 2017 års Hennessy Very Special Limited Edition. Den begränsade upplagan finns nu att beställa via Systembolagets privatimport.

JonOne föddes 1963 i Harlem, New York och är idag en ikon bland gatukonstnärer. Helt självlärd blev han en graffitiartist vid 17 års ålder och började tagga sitt arbete ”Jon156”. 1984 grundade han graffiti-kollektivet 156 All Starz. 1987 reste han till Paris där han strax tog plats i gatukonstens framkant. Under sin 30-åriga karriär har JonOne haft dussintals utställningar och men även designat allt från mattor och högtalare till en Boeing 777. Under åren har flera av JonOnes verk slagit rekord på auktioner för graffitikonst.

JonOne är en unik talang som har flera likheter med Hennessy. Han är en öppen, nyfiken och driver ständigt sitt arbete till nya höjder, trots att han redan är erkänd och inte har något kvar att bevisa. Liksom Hennessy fortsätter han framåt och nöjer sig aldrig”, konstaterar Bernard Peillon, ordförande och vd på Maison Hennessy.

Hennessy VS Limited edition kommer förpackad i en presentbox men även i en speciell presentutgåva, en magnumflaska dekorerad med JonOnes tagg och Hennessys bildmanér som säljs i en överdimensionerad sprejburk inspirerad av JonOnes konst.

Hennessy VS Limited edition
Pris: 385 SEK
Volym: 70 cl
Alkoholhalt: 40%

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!