Begränsad Julutgåva av Ballantine´s Christmas Reserve

Från och med den 14 november och hela december finns årets upplaga av Ballantine´s Christmas Reserve på Systembolaget. Upplagan är limiterad och Sverige fick i år endast 3000 flaskor.

Bakom Ballantine´s Christmas Reserve finns master Blender Sandy Hyslop som genom att ”bosta” whiskyn med julsäsongens aromer av kanel, apelsin, russin, kanderade äpplen och päron erbjuder oss konsumenter en riktig jullyxwhisky.En perfekt julklapp!

Artikelnummer: 10305
Pris: 399 kr
Alkoholhalt: 40%
Doft: Fyllig, djup och fruktig med inslag av lyxig saftig russinkaka och söta kanderade äpplen. Perfekt balanserad med kolatoner och mjuka mogna päron. Smak: Trevlig sötma med påtagliga insalg av apelsin och tydlig fruktkaraktär. Avslutas med en superb smak av lakrits.

Tryfflar

5 cl Ballantine´s Christmas Reserve
250 gr mörk choklad (70%)
10 cl grädde
50 gr smör
Kakao (för garnering)

Gör så här: finhacka chokladen. Värm grädden och tillsätt chokladen samtidigt som du rör. Smält smöret. Häll i smör och whiksy tillsammans med grädde och choklad. Ställ i kallt i 2 timmar forma därefter tryfflarna och rulla dem i kakaopulver.

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.