Gran Añejo Old Fashioned

En klassisk Old Fashioned får en tropisk men samtidigt elegant karaktär när den görs med Barceló Gran Añejo, en rom som bär på toner av vanilj, karamell och lätt rostade ekfat. Resultatet blir en sofistikerad romdrink som hedrar originalet men andas Karibien.

Ingredienser
5 cl Barceló Gran Añejo
0,5 cl sockerlag (1:1)
2 stänk Angostura bitters
1 stänk apelsinbitters (valfritt)
Apelsinzest till garnering

Gör så här
Rör ihop Barceló Gran Añejo, sockerlag och bitters med is i ett rörglas tills drinken är väl kyld och lätt utspädd, cirka 20–30 sekunder. Sila upp i ett kylt lowball-glas med en stor isbit. Pressa en apelsinzest över glaset för att släppa ut oljorna, och garnera med zesten.

Tips:
Vill du förstärka vaniljtonerna ytterligare kan du prova att använda demerarasockerlag istället för vanlig sockerlag. Drinken fungerar även utmärkt att röka med cederträ för en extra aromatisk upplevelse.

Barceló Gran Añejo

Alkoholhalt: 37,5 %
Nr: 578
Volym: 350 ml
Pris: 139 kr

Henric Madsen grundade whiskymagasinet Malter Magasin 2017 men har nu anslutit till Allt om Whiskys team. Han bor i Dalarna och hans favoritwhisky är olorosolagrad Glen Ord.