Söta trender från Baileys

För tredje gången släpper Baileys sin ’Baileys Treat Report’, en väl underbyggd studie i framtidens godsaker, till glädje för alla som vill bejaka sitt inre kakmonster. Tillsammans med matfuturologen Dr. Morgaine Gaye har man analyserat och definierat hur kakhimlen kommer gestalta sig det kommande året. Några smakprov:
Snickerdoodles – mittemellan mjuk kaka och småkaka, med luftig konsistens och gärna toppad med kanelsocker

Crème de la Cremella – halvera en munk, fyll på med glass, ös över topping och: Voila! En Crème de la Cremella!

Colour Maximalism – sötsaker färgade av naturliga ingredienser, till exempel glass med lila majs, eller brownies rodnande av rödbeta
Sharing Sticks – både traditionella pretzels som kombinerar sött och salt i en lockande hybrid, men också churros som kommer att ta nya former
Crazy for Cones – en nytändning för struten, både i själva bakverket och i fyllningen, tänk till exempel kolbakade strutar fyllda med lingongrädde och pistage.

Lite sugen? Baileys Treat Report finns på www.baileys.com

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!