Ålderstigna mästerverk från Glenlivet!

The Glenlivet Distillery, i hjärtat av Speyside, har producerat whisky lagligt sedan 1824 men dessa två buteljeringar är bägge kokade på denna sida årtusendet. Glenlivet 18 yo och Glenlivet 21 yo är något av riktmärken inom den skotska whiskyindustrin. De är sinnebilden för många av vad en “scotch” ska vara – långlagrad på ekfat och buteljerade i stilfulla flaskor som man stolt tar fram när gästerna anländer!

The Glenlivet 18yo – en kombo av sherry och bourbonfat

Detta är en balanserad single malt där frukt, toffee och citrus i form av solvarm apelsin samsas över en stilig touch av kryddor och ek i finishen. Den är lagrad på en kombination av ex-sherryfat och ex-bourbonfat för att få fram den rätta balansen mellan frukt, fat och vanilj. Prisbelönad är den också då den har vunnit inte mindre än tre guldmedaljer vid International Wine and Spirits Competition.

The Glenlivet 18yo

Alkoholhalt: 40%
Nr: 538
Volym: 70 cl
Pris: 999 kronor

 

The Glenlivet 21 yo – en uppdaterad version av en klassiker!

Detta är den uppdaterade versionen The Glenlivets klassiska 21 åring . Först är den lagrad i över två årtionden på en kombination av ex-bourbon och ex-olorosofat för att sedan få en finish på First Fill Oloroso Sherry-, Tronçais Cognac- och Colheita Vintage Port-fat. Vad denna fatkombination lyckas trolla fram är det närmaste man kan uppleva en lagerhusprovning hemma i favoritfåtöljen. Denna whisky har snudd på allt som du önskar av en stiligt lagrad Speyside whisky. Rullande dofter av frukt i form av karamelliserade päron och solvarma persikor med ett stänka ar murriga kryddor. Här finns också tydliga inslag av lagerhus och jordgolv. I smaken träder de torkade frukterna fram med russin och aprikoser i främsta led. Lång finish med en lätt vaxighet. En stilfullt lagrad whisky helt enkelt!

The Glenlivet 21yo

Alkoholhalt: 43%
Nr: 10499
Volym: 70 cl
Pris: 2199 kronor

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!