Banner

Vinnarna av Allt om Whisky:s resestipendium 2010!

Av | Publicerad 2010-10-07 | Lämna kommentar

Allt om Whiskys resestipendium ger två personer möjligheten att åka en långweekend till Glen Garioch distillery och lära sig mer om hantverket bakom riktigt bra whisky. Nu säger vi ett stort grattis till årets vinnare Peter Sjögren och Hans Edenwall!

2009 instiftade Allt om Whisky, i nära samarbete med Glen Garioch Distillery och importören Philipson Söderberg, ett stipendium som utdelas till två stipendiater som visat sina kunskaper om att föra whiskyintresset vidare och agera goda ambassadörer för den destillerade dryckeskonsten.

Först ut var Hans Sundquist från Avesta Whiskysällskap och Hans-Åke Lilja från Whisky Academy of Scandinavia som fick en upplevelsefylld långweekend på destilleriet. Om både destilleriet och deras upplevelser där kan ni läsa i Allt om Whisky nummer 2 2010.

Årets stipendiater heter Peter Sjögren och Hans Edenwall. Peter grundade tillsammans med Göran Kalbratt i mars 2008 Gothia Whisky Society i Göteborg, idag är han deras styrelseordförande. Samma position har Hans Edenwall fast i Carlscrona Malt Whisky Society som bildades 1998, håller åtta provningar per år och har idag 141 medlemmar.

Det var inte precis lätt att välja ut dem bland alla dem som visat så stort intresse för vårt stipendium och vi vill rikta ett varmt tack till alla er andra.

Årets stipendiater kommer att under sitt besök på Glen Garioch Distillery också att få medverka i valet av en alldeles speciell whisky för enbart Sverige.

Ett stort grattis till Peter och Hans som får ta emot sina stipendier på Stockholm Beer & Whisky-mässan i Nacka Strand 7-9 oktober!

Etiketter: , , , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.