Aberlour 12 yo – En klassiker från Speyside

I hjärtat av Speyside ligger den pittoreska byn Aberlour innästlad i grönskan längs floden Spey. Här ligger också destilleriet med samma namn som förser oss med godheter som oftast är lagrade på stiliga sherryfat. Och precis så är det i fallet med denna 12 åring men de har även lagrat en del av whiskyn på ex-bourbonfat för att ge den en ytterligare dimension. En perfekt grillwhisky att börja kvällen med!

Aberlour 12 år

Doft: Först lite sluten i doften men efter luftning så blir den fyllig och fruktig med en bra maltighet. Sherrytonerna rullar in och tillför ännu mer frukt i form av mogna frukter med en touch av citrus, mörk choklad och en del sötma.

Smak: Denna är lätt i sin karaktär men levererar ändå snygg sherryfruktighet med maltsötma och en viss pepprighet. En finish som bjuder på svaga sherrynyanser som dröjer sig kvar tillsammans med en viss ekighet.

Aberlour 12 år Double Cask Matured

Alkoholhalt: 40%
Nr: 529
Volym: 70 cl
Pris: 529 kr

Henric Madsen grundade whiskymagasinet Malter Magasin 2017 men har nu anslutit till Allt om Whiskys team. Han bor i Dalarna och hans favoritwhisky är olorosolagrad Glen Ord.