Agitator Chestnut Cask

Nu har Agitator släppt ännu en variant på sina omtalade kastanjelagringar, lagringar som ger whiskyn fina noter av torkad frukt, läder och honung. Den här gången har man valt att sänka alkoholen något för att släppa fram ännu fler smaknyanser, och resultatet är utan tvekan en intressant whisky som visar att det ibland är värt att tänja på gränserna.

Förbjuden? Hur kan en whisky vara förbjuden? Jo, den är lagrad på kastanjefat vilket är förbjudet enligt det strama regelverk som alla whiskyproducenter i Skottland är tvingade att följa – de får nämligen endast lagra sin whisky på ekfat. Men då Agitator producerar sin whisky i Sverige så behöver de inte följa det regelverket vilket gör att de kan utforska en värld av smaker som är stängd för skottarna!

Agitator Chestnut Cask

Alkoholhalt: 43%
Nr: 8598201
Volym: 70 cl
Pris: 549 kr

Henric Madsen grundade whiskymagasinet Malter Magasin 2017 men har nu anslutit till Allt om Whiskys team. Han bor i Dalarna och hans favoritwhisky är olorosolagrad Glen Ord.