Den Första Utgåvan av Mackmyra på Vinmonopolets hyllor

Av | Publicerad 2011-11-15 | Lämna kommentar

Systembolagets norska kollega, Vinmonopolet, har ett växande intresse för whisky i Norge och väljer nu att köpa in Mackmyra Den Första Utgåvan. Whiskyn kommer att lanseras över hela Norge under november i 95 av Vinmonopolets 265 butiker.

– Vi har haft en närvaro i Norge de senaste åren, men i en ganska lite omfattning. Norrmän har kunnat köpa vår whisky via Vinmonopolets beställningssortiment, och i ett mindre antal restauranger i Oslo. Därför är det väldigt glädjande att Vinmonopolet nu väljer att köpa in Den Första Utgåvan och lanserar den i sina butiker över hela landet, säger Rikard Lundborg, marknadschef och grundare av Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyra Den Första Utgåvan lanserades på Systembolaget 2008 och är sedan 2010 Systembolagets mest sålda maltwhisky i super premium- och premuim-segmenten. Whiskyn har även rönt stor uppmärksamhet i tävlingar utanför Sverige, och har bland annat belönats med en guldmedalj i International Wine & Spririts Competition 2011 och titeln ”Best Rest of the World Single Malt Whisky” i World Whiskies Awards 2009.

Whiskyn har en fruktig doft med inslag av citrus, päron, äpple och honung. Smaken är fruktig och mjuk med citrus, kola och honung och en lätt ekighet kan skönjas på slutet.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.