Innis & Gunn firar hösten med porter

Av | Publicerad 2012-10-03 | Lämna kommentar

Inspirationen till den nya vinterportern fick Dougal Sharp från den gamla boken ”A Scots cellar”. I boken fanns ett över 100 år gammalt recept där man bland annat använde sig av melass, den sirapsartade biprodukten från sockertillverkning, vid bryggningen av öl. Enligt receptet skulle det ge en djup och markerad sötma, vilket var vad Dougal Sharp var ute efter.

Den ekfatslagrade portern har dessutom fått extra smak av rostat vete, karamellmalt, choklad och den nämnda melassen. Portern har lagrats 39 dagar på ekfat vilket ger en mustighet som ska passa bra till en god gryta.

Den 1 november kommer Innis & Gunn Winter treacle porter till Systembolaget. Artikelnumret kommer att vara 11603-03 och priset 26.90 för en 33 cl flaska. Upplagan är begränsad till 46 000 flaskor.

Etiketter: , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

  • Välkommen

    Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

  • Aktuellt nummer

    Senaste numret av Allt om Whisky
  • Från tidningen

    Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
  • Whisky, öl och mat

  • Missat något nummer?

    Gamla nummer av Allt om Whisky
  • Citera oss gärna

    Creative Commons License
    Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.