Banner

Småflaskor ny trend i whiskyindustrin

Av | Publicerad 2013-03-25 | Lämna kommentar

Den förklarliga anledningen till att flaskorna blir mindre har att göra med att det släpps sådana rariteter att få whiskyentusiaster skulle ha råd att hänga med i svängarna utan att övertrassera familjens sparkonto. Så man kan se det som en tjänst från industrin som dessutom möter en boom av sällan skådat slag kring just unika maltdestillat.

Det finns ju bara fördelar för konsumenten: fler kan handla, fler kan prova, fler whiskies hamnar på marknaden och gillar men inte innehållet i flaskan som rymmer några centiliter, ja då är det kanske inte hela världen. Men samtidigt ska man ha klart för sig att småbuteljerna inte enkom brukar vara av brukswhiskytyp, det kan också handla om exklusiviteter av sällan skådat slag, som små juveler i whiskybutiken.

Caol_Ila_100DALWHINNIE_100talisker_100110357_Oban_100


På Systembolaget finns i skrivande stund ett tjugotal mindre whiskyflaskor, allt från 5 till 20 cl. Sedan har vi förstås en ansenlig mängd halvflaskor, 92 till antalet, men de räknas inte. Utan flaskor på 20 cl ska det helst vara.

Nu blir antalet flera då Diageo Sweden lanserar en kvartett maltdestillat på 20-clflaskan: Caol Ila, Talisker, Dalwhinnie och Oban.

Priset är moderat, mängden kontrollerbar och istället för att köpa en helflaska, kan man nu med gått samvete köpa sig fyra flaskor whisky. Sedan är det bara att kavla upp ärmarna och hitta sina favoriter.

Etiketter: , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

Annons

Banner
 
Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.