Banner

Talisker öppnar åter upp för besökare efter jätteinvestering

Av | Publicerad 2013-04-15 | Lämna kommentar

Nu har Talisker på Isle of Skye åter öppnat upp för besökare. Detta efter en investering på närmare motsvarande 13 miljoner kronor. Redan under påsken skedde det officiella öppnandet av destillerichefen Mark Lochhead.

– Vi är oerhört nöjda med den investering som gjorts här på Talisker med det nya besökscentret som skapats. Talisker som varumärke går från klarhet till klarhet och destilleriet ökar i popularitet tack vare att vi får fler och fler besökare från hela världen till vårt ikoniska single malt-hus, säger Mark Lochhead.

diageo-talisker_visitorcentre_500
Talisker är Skyes enda destilleri och en veritabel turistmagnet. Närmare 60 000 besökare vallfärdar till destilleriet varje år och det nya besökscentret kommer helt klart att attrahera ännu fler whiskyentusiaster från hela världen.

– Det nya besökscentret ger oss en väldigt bra plattform för att berätta historien om Talisker vars rika historia kan ge besökarna en kvalificerad upplevelse tillsammans med whiskyn vi tillverkar här, menar Mark Lochhead vidare.

Även för ön i sin helhet betyder inversteringen en hel del då de anländande turisterna gärna dröjer sig kvar på ön efter sitt destilleribesök.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.