10-årstävling med AoW och Innis & Gunn

I år firar både Allt om Whisky och Innis & Gunn 10 år! Detta hyllar vi tillsammans under hela året i tidningen. Höjdpunkten av detta blir vår gemensamma begränsade utgåva av Innis & Gunn. Nu vill vi ha dina idéer och ditt önskemål om hur ölet ska smaka. Var med och skapa Innis & Gunn People’s Choice Limited Edition!

Du vet säkert att ölet Innis & Gunn kom till av en slump när en whiskyjätte skulle ta fram en ny whisky med smak av ale i början av 2000-talet.

innis&gunnBryggaren Dougal Sharp fick uppdraget att skapa ölet som efter omkring en månads lagring på whiskyfat skulle skänka smak åt whiskyn när den lagrades på samma fat efter det att ölet tömts ut. Som en vanlig whiskyfinish, alltså. Det märkliga var att ingen sedan tänkte på alen som bara slängdes bort. Men en dag spreds ryktet att arbetarna på golvet tog med sig och drack av det som annars bara hade gått till spillo. Arbetarna hade upptäckt det som ingen annan tänkt på, att ölet smakade fantastiskt! De första flaskorna såldes 2003 och resten är historia. Idag har Innis & Gunn blivet en favorit framförallt bland oss svenskar som verkligen tagit till oss smaken på den ekfatslagrade alen.

Nu har DU chansen att tillsammans med Allt om Whisky och Innis & Gunn vinna en resa till Edinburgh och vara med och skapa vårt nästa stora släpp i Sverige – Innis & Gunn People’s Choice Limited Edition.

Så här år det till:

  1. Fundera över vilken öltyp du tror skulle bli en bra Innis & Gunn, en stout, en weiss bier eller varför inte en dark ale?
  2. På vilken typ av fat ska ölet lagras, kanske lagring på flera fat?
  3. Ska vi tillsätta något i samband med bryggning så att ölet blir rökigt eller varför inte tillföra en tydlig humlearom?
  4. Har du fler idéer som du tror skulle fungera för att göra tidernas bästa Innis & Gunn?

Skriv ner din idé och skicka den till ”Innis & Gunn Peoples Choice”. Email adressen är: innisandgunn@berntsonbrands.se. Beskrivningen får innehålla max 200 ord. Skriv även någon rad om ditt eget intresse för öl. Vi behöver förstås ditt namn, bostadsort, telefonnummer samt en emailadress så att vi kan nå dig om du vinner!

Skicka ditt bidrag senast den 13 maj. Så skynda på!

Första pris:
Den person som skickar in det bästa förslaget får åka till Skottland och vackra Edinburgh! Där får du träffa Innis & Gunn’s bryggmästare Dougal Sharp och tillsammans förverkligar ni din idé och skapar vår nästa limited edition – Innis & Gunn People’s Choice. Resan går av stapeln i juni. Givetvis får vinnaren sitt namn på flaskan som släpps i Sverige i slutet av 2013. Dessutom kommer vi såklart att kunna följa vinnaren och det vinnande bidraget här i Allt om Whisky också under året. Vinnaren presenteras i slutet av maj 2013.

Gå med i Innis & Gunn Sveriges Facebooksida facebook.com/innisandgunn. Läs mer om tävlingen och följ händelseförloppet LIVE, ta del av nyheter eller diskutera nästa perfekta Innis & Gunn med oss!

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.