Allt om Whiskys medarbetare får whiskyvärldens Oscar

Iain McCallum på Morrison Bowmore och mannen bakom Allt om Whiskys whiskyskola får whiskyvärldens motsvarighet till filmvärldens Oscar. Detta vid Icons of Whisky-galan i London. Han började redan 1992 på företaget och blev 2011 utsedd till Global Master of Malt. Han får priset i kategorin Whisky Amassador. Även Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio har erhållit pris, detta som Whisky Ambassador of the Year i underkategorin Rest of the worlds.

iain_angela

– Vi håller på att etablera oss i både Europa och Nordamerika, och då är ett sådant här pris jätteviktigt för att visa att vi är ett whiskydestilleri att räkna med, säger Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra.

Förra året utsågs Mackmyra till både European Spirits Producer och European Distillery of the Year.

I prismotivering skriver juryn att Angela D’Orazio tilldelas priset “för att hon satt svenska Mackmyra whisky ordentligt både på kartan och i huvudet på whiskykonsumenterna”.
Angela D’Orazio har arbetat på Mackmyra sedan 2004.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.