Banner

Pors krydda i lyxsnaps

Av | Publicerad 2013-06-20 | Lämna kommentar

pors Nu lanseras en helt ny serie med lyxsnapsar under namnet Svenska Smaker. Med Svenska Smaker värnar Symposion den svenska snapskulturen genom att lyfta fram odlingslandskapets, skogarnas, ängarnas, sjöarnas och kusternas smaker.

Först ut i systembolagshyllan är en sedan länge efterlängtad klassiker: Pors. Med Pors återupprättar Symposion en av våra mest omtyckta svenska smaker.

Pors är en liten oansenlig buske som växer kring sjöar, kärr och kuster i nästan hela Sverige. Troligen smaksatte redan vikingarna sitt mjöd med pors. Under Hansatiden blev porsen ett allvarligt hot mot kontinentens humle. För att främja sin humleexport spred Hansan ut osanna rykten att porsen skulle vara giftig.

Som brännvinskrydda tillhör pors det svenska dryckesarvet. Pors har, enligt Symposion, en rik smakbild och en anmärkningsvärd förmåga att förhöja upplevelsen av sill, kräftor och klassiska smörgåsbordsrätter. Men den kan också fungera som smakförstärkare till moderna rätter som asiatisk mat, söta desserter, ostar och choklad. En flaska Pors kostar 219 kronor på Systembolaget.

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.