Brewmance bakom eldig hallonstout

Av | Publicerad 2013-09-23 | Lämna kommentar

De två framgångsrika mikrobryggerierna S:t Eriks och Thornbridge har inlett ett bryggsamarbete. Det första ölet tillsammans är Thornbridge & S:t Eriks Raspberry Imperial Stout med tio procent alkohol som bryggts i England av Jessica Heidrich och Rob Lovatt.

Thornbridge & St Eriks Raspberry Imperial Stout– Thornbridge har varit ett av mina absoluta favoritbryggerier ända sedan jag för några år sedan upptäckte deras Jaipur IPA, säger Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks och fortsätter:

– Våra bryggfilosofier påminner om varandra då vi båda eftersträvar humlearomatiska öl med elegans och balans. Eftersom vi beundrat varandras öl en längre tid var det bara en tidsfråga innan vi skulle brygga ihop, vårt samarbete är en brewmance.

Samtidigt har bryggaren Emil Lindén på Sigtuna Brygghus flexat musklerna rejält. Detta har resulterat i en Imperial Stout som lagrats på fat från whiskeydestilleriet Blanton’s.

Emil Lindén är främst känd för sina moderna tolkningar av tyska och brittiska öl. När det amerikanska whiskeydestilleriet Blanton’s skickade över några av sina använda bourbonfat behövde han därför tänka om helt.

Ölet som Emil bryggde och lagrade på faten blev en kraftfull Sigtuna Bourbon Imperial Stout med närmare 11 procents alkoholstyrka. Resultatet visas den 26 september på Stockholm Beer & Whisky Festival samt finns att köpa på Systembolaget från och med 1 november.

Etiketter: , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.