Mer muskelbygge på Sigtuna Brygghus

Av | Publicerad 2013-09-27 | Lämna kommentar

Som namnet indikerar handlar det om en öl med extra allt, inklusive sköna toner från Bourbonfat.

– Ekfat är ett levande material som andas vilket skapar ett antal reaktioner. Lagringen gav därför smak till ölet från både whiskeyn och den naturliga vaniljsmaken i ekfaten. Vidare ökade alkoholhalten rejält i vår Imperial Stout från resterna av spriten som fanns kvar i trät, säger Emil Lindén om den nya brygden.

Faten som ölen legat på kommer från whiskeydestilleriet Blanton’s som grundades i Kentucky i USA för snart 30 år sedan. All deras whiskey är singel barrel vilket innebär att den inte blandas utan buteljeras ett fat i taget –för hand.

Samtliga fat övervakas noga under lagringen och tappas först när de är helt mogna. Bourbon Imperial Stout lagrades i fem månader på Blanton’s använda fat och lanseras nu under pågående öl- och whiskymässa.

Sigtuna Bourbon Imperial Stout_1

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

  • Välkommen

    Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

  • Aktuellt nummer

    Senaste numret av Allt om Whisky
  • Från tidningen

    Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
  • Whisky, öl och mat

  • Missat något nummer?

    Gamla nummer av Allt om Whisky
  • Citera oss gärna

    Creative Commons License
    Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.