Följ med på en smakresa i romens tecken med H.A.R.R.E.L

Nu får du en unik möjlighet att följa med H.A.R.R.E.L på en smakresa i romens tecken! H.A.R.R.E.L låter dig följa romen hela vägen från råsprit till treåring, utan att behöva investera i ett helt fat.

Det Norrköpingsbaserade H.A.R.R.E.L har tagit fram ett helt nytt koncept för dig som är nyfiken på rom och hur det är att vara fatägare och kanske framför allt vad som händer i faten under lagringen.
Heidi och Andreas som äger och driver företaget har tidigare samarbetat med Agitator Whiskymakare i Arboga för att ta fram en rom men sedan en tid så producerar de egen rom i det lilla destilleriet i Norrköping. Efter en hel del spånande har de nu tagit fram ett helt nytt koncept som bjuder in konsumenter på en smakresa som få andra har varit med på.
De kommer att erbjuda sina kunder att följa med på en roms resa från råsprit till den färdiga produkten över en period på fyra år.

Med start i april i år kommer de att sälja en blanco rom som de själva har producerat, detta är alltså en helt olagrad rom.
Romen de erbjuder är deras Spira, som nyligen vann guld i kategorin White Rum – Super Premium i den prestigefyllda tävlingen The Global Spirits Masters Competition 2024.
Alla som köper denna första buteljering får sedan första tjing nästa år på att köpa rom från samma batch men då har den fått ett års lagring på fat. Detta kommer de sedan att upprepa under tre år vilket betyder att i slutändan så har du en komplett uppsättning där du med doft och smak kan följa romens utveckling i fatet från blanco till en treåring.
– Detta är en möjlighet att bli en fatägare utan att äga fat, säger Andreas. De stora fördelarna är att det blir billigare och så får du inte för många flaskor från ett fat. Här bestämmer du själv hur många du vill köpa.

Det första släppet om 384 flaskor kommer att ske via beställningssortimentet på Systembolaget och de efterföljande som släpps 2025, 2026 och 2027 kommer att gå att beställa via privatimport. Om du köper en av de första flaskorna så kom ihåg att meddela detta till H.A.R.R.E.L så att du inte missar de kommande släppen.
De har också valt att gå ned i storlek till 35 centiliter på de flaskor som släpps vilket gör att flera får möjlighet att vara med på denna resa, samt att priset blir något lägre.
Spira – en fatresa, släpptes den 3 april till priset av 383 kr och har nummer 8524002 hos Systembolaget.

H.A.R.R.E.L Spira – en fatresa

Alkoholhalt: 45 %
Nr: 8524002
Volym: 35 cl
Pris: 383 kr

Etiketter

Henric Madsen grundade whiskymagasinet Malter Magasin 2017 men har nu anslutit till Allt om Whiskys team. Han bor i Dalarna och hans favoritwhisky är olorosolagrad Glen Ord.