Årets ölutvecklare 2023

Gustaf Ahlin

Efter en lång och noggrann process är vinnaren äntligen korad. För titeln som ’Årets Ölutvecklare 2023’ går till Pitebryggeriet This is How. Det är Carlsberg Sverige som delar ut priset efter att en fristående jury utsett vinnaren. Och juryns motivering är värd att återges i sin helhet:

’Med stort driv och kärleksfullt engagemang vidgar This is How den svenska ölvärlden med sina smaksäkra brygder och ambitiösa utvecklingslinjer. Att med ena foten stå jordnära i det lokala mat- och dryckeslivet med både öl och krogar och med andra foten driva kunskap och samarbeten kräver sin kompetens. Juryn imponeras av allt och ser en ljus framtid för This is How trots tidens tuffa tongångar.’

Så priset är inte bara för själva ölen utan också för den plats This is How valt, med utbildning, samarbeten, lokal förankring, nytänkande och mycket annat. En helhet med öl i centrum.

Allt om Whisky gratulerar och ser fram mot nya, pigga infall och impulser från This is How.

https://thisis.how/

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!