Skovlyst Bryg – Øl från skogen

Skovlyst Bryg må vara en nykomling i Sverige, men i hemma Danmark har man redan hållit på att brygga öl i snart 20 år. Det hela började år 2005 i en dansk skog vid namn Hareskoven, strax utanför Köpenhamn. Här byggde man en restaurang med tillhörande bryggeri med en kapacitet på runt 80 000 liter öl per år. Men sånt räcker inte långt i Danmark, och man inledde snart samarbeten med både mindre och större familjeägda bryggerier i både Polen, Frankrike och Österrrike. Och med en sådan kapacitet kan man också börja göra sig känt i Sverige. De första, men förmodligen inte sista, är Lumberjack Blanche och Lumberjack Breezy IPA. De finns på hyllan 22 april.

Lumberjack Blanche

Ett helt ofiltrerat veteöl, med fräscha och läskande toner av banan och citrus tillsammans med en mild beska och kryddiga toner. Ett öl med mycket karaktär av de utvalda kryddorna som ger en mild doft av både koriander och apelsinskal.

Alkoholhalt: 5%
Nr: 8830612
Volym: 50 cl
Pris: 20 kr
Lanseringsdatum: 22 april

Lumberjack Breezy IPA

Gott om både citrus och frukt, ändå mycket lättdrucken, där maltsötman balanserar fint mot humlebeskan från Hallertau Magnum och Cascade, som också ger en skön förnimmelse av barrskog.

Alkoholhalt: 4.7%
Nr: 8872412
Volym: 50 cl
Pris: 20 kr
Lanseringsdatum: 22 april

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!