Banner

Ny Innis & Gunn hos Tomp

Av | Publicerad 2014-09-23 | Lämna kommentar

ig1Importören Tomp hittas i monter 6,13 och 15 (Hall 1) under kommande Stockholm Beer & Whisky Festival. Bland mycket annat ur deras digra sortiment har de med sig nyheten Innis & Gunn Barrel Master’s Reserve, som lanseras 3 oktober, den har nummer 11441 och prislappen lyder 27,90 riksdaler.

Tidigt i år kom bryggteamet på Innis & Gunn, med bryggmästare Dougal Sharp i spetsen, över några maltwhiskyfat från skotska regionen Highlands. Faten hade tidigare lagrat 18-årig single malt whisky och de bestämde sig för att skapa en Highland Cask Ale – en ljus ale baserad på deras egen ale malt och crystal malt.

– Efter bryggning fyllde vi de 18-åriga single malt-faten och inledde lagringen. Alen reagerar lite olika i de individuella faten och vi vet egentligen inte exakt hur ölet kommer att utvecklas över tid, vi provar oss fram hela tiden. När smaken är optimal avbryter vi lagringen och låter ölen gifta sig mellan de olika faten. Vi är extremt nöjda med smaken på denna ale, berättar bryggmästare Dougal Sharp.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.